Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Balıkesir'in Kaza Kara Noktaları” mecliste

Balıkesir

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir'in Kaza Kara Noktaları” olarak bilinen bölgeleri Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir’in “Kaza Kara Noktaları” olarak bilinen bölgeleri Meclis gündemine taşıdı.
Milletvekili Havutça, Bandırma-Edincik yolunda Edincik girişine kavşak düzenlemesi yapılıp yapılmayacağını meclise taşıdı.
Havutça, ayrıca daha önce 3 kez soru önergesi verdiği halde yanıtlanmayan Edremit - Burhaniye Kavşağı neden bitirilmediğini verdiği soru önergesi ile yine gündeme getirdi.
Havutça, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği önergesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) Balıkesir’de 2 kaza kara noktası bulunduğunu bildirdiğine dikkat çekti.
Havutça önergesinde, “Trafik kazalarının yoğunlaştığı kesim veya noktalar ‘kaza kara noktası’ olarak tanımlanırken, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yayımladığı ‘2014 Yılında Devlet Yollarında İyileştirme Çalışması Yapılacak Kaza Kara Noktaları’ haritasında bulunan 38 noktadan 2’si Balıkesir ili sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bandırma – Karacabey yolunun 6 + 400 ve 6 + 600 kilometreleri arası ile Edremit – Burhaniye yolunun 13’üncü kilometresi Balıkesir’in kaza kara noktalarıdır” dedi. Havutça, Bakan Elvan’a “1.243 kilometrelik Balıkesir karayollarında bulunan kaza kara noktaları ile ilgili çalışmalarınızı ne zaman bitireceksiniz?” diye sordu.
Havutça: “Kavşaklar Ne Olacak?”
Havutça’nın önergesinde dikkat çektiği bir başka konu da bitmeyen ve planlanmayan kavşak düzenlemeleri oldu.
“Türkiye karayollarında, KGM’nin yayımladığı 2013 verilerine göre, yerleşim yeri dışında meydana gelen trafik kazalarının %85,47’nin kavşak olmayan yollarda meydana geldiği görülmektedir” diyen Havutça, Bakan Elvan’ın şu soruları yanıtlamasını istedi: “Yerleşim yeri dışında meydana gelen trafik kazalarının %85,47’nin kavşak olmayan yollarda meydana geldiği gerçeği ortadayken, Balıkesir kara yollarındaki kavşak yapım çalışmalarınız ne durumdadır? 21 Temmuz 2014 tarihinde Gönen ilçesi kavşağında meydana gelen kaza 31 insanımızın yaralanmasına neden olmuştu. Kazaya bitmeyen kavşak düzenlemesinin neden olduğu düşünüldüğünde bu kavşak neden bitmemiştir? Edremit - Burhaniye Kavşağı neden bitirilmemiştir? Bandırma-Edincik yolunda Edincik girişine kavşak düzenlemesi yapılması planlanmakta mıdır? KGM’nin Balıkesir Hedeflerine Ne Oldu?”



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli